Acupunctuur, Shiatsu, Guasha, Tuina, Ooracupunctuur, Voeding

  • Acupunctuur shiatsu guasha tuina ooracupunctuur voeding
  • Acupunctuur shiatsu guasha tuina ooracupunctuur voeding
  • Acupunctuur shiatsu guasha tuina ooracupunctuur voeding

Onderstaande therapievormen vormen tezamen de Traditioneel Chinese Geneeswijze (TCG). Deze onderscheidt zich van de westerse geneeskunde door eeuwenoude ervaring met het behandelen van klachten op basis van de balans die er moet zijn op energieniveau. ACUPUNCTUUR is het meest bekend als behandelvorm.

Acupunctuur

Acupunctuur beïnvloedt de energiehuishouding van het lichaam door middel van dunne naaldjes.

Shiatsu

Een shiatsu-behandeling bestaat uit het toepassen van druk met duimen, vingers en handpalmen op specifieke punten van het lichaam. Deze therapie bevordert de vitaliteit, verlicht vermoeidheid en stimuleert de zelfhelende kracht van het lichaam.

Guasha

Bij guasha wordt een speciale olie op de huid gebracht, waarna de therapeut over de plek ‘schraapt’ met een speciale schraper (gemaakt van hoorn of jade). Het schrapen samen met de werking van de olie zorgt voor ontgifting van het lichaam en het vrij maken van blokkades en stagnaties.

Tuina

Tuina massage volgt het verloop van de meridianen (‘energiebanen’) en verhelpt stagnaties. Naast deze massage wordt in de praktijk ook gebruik gemaakt van guasha (zie boven), cupping (gebruik van vacuum) en moxa (artemisia vulgaris, bijvoetkruid).

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur behandelt klachten met behulp van kleine verblijfsnaaldjes. Net als op de voet en in de iris wordt het gehele lichaam weerspiegeld in het oor.

Voeding

Voedingsadvies is een belangrijk onderdeel van de TCG. Gezonde/passende voeding is een essentieel onderdeel als het gaat om het herstellen van de balans.

Voor welke klachten

De volgende klachten en aandoeningen kunnen met TCG worden behandeld (vaak in combinatie met Bowen Therapie, Haptonomie en Voedingsadvies):

  • Onder- en overgewicht, obesitas, anorexia, boulimia
  • Orgaanklachten zoals het prikkelbare darmsyndroom (PDS), obstipatie
  • Longklachten zoals astma
  • Klachten rondom menstruatie en vruchtbaarheid, overgangsklachten, postnatale depressie
  • Spanningsklachten zoals hoofdpijn, migraine, hyperventilatie, chronische vermoeidheid, uitputting
  • Klachten aan het bewegingsapparaat zoals whiplash, hernia (HNP), nekklachten, rugklachten, schouderklachten, heupklachten, bekkenklachten, knieklachten
privacyverklaring