Over mij

  • Over mij
  • Over mij
  • Over mij

Over mij

Hans Kneefel

Mijn naam is Hans Kneefel, ik ben integratief lichaamsgericht therapeut. Kenmerkend voor de integratieve therapie is dat de therapeut verschillende bruikbare methoden en technieken combineert, om zo voor elke cliënt een behandeling op maat te maken. De relatie tussen gezondheid en gedrag is voor mij het meest boeiende aspect dat er is. Hoe een mens onder soms zware omstandigheden toch in balans kan functioneren mag een wonder heten. Als kind kreeg ik zelf therapie voor een slechte houding. Naar aanleiding hiervan heb ik de Opleiding Cesar bewegingsleer gevolgd. Later kwamen daar meer opleidingen bij, zoals: Kinderoefentherapie, Haptonomie (bij Frans Veldman), Acupunctuur en Shiatsu, Orthomoleculaire Voedingseducatie, Bowen Therapie, Quantum Touch, Western herbs in Chinese Medicine, Emmett Therapie, Craniosacraal Therapie, Nucleus Methodiek, Bach Bloesemtherapie, Chinese Voedingsleer.

Door mijn jarenlange ervaring als therapeut ben ik tot de volgende conclusies gekomen:

  • Onderhoud en herstel is alleen mogelijk als therapeut en cliënt in de therapie samenwerken. De natuurlijke neiging van het lichaam en de geest naar herstel en evenwicht ondersteunt deze samenwerking
  • De mens is één geheel. Klachten hebben dan ook gevolgen voor de mens in zijn totaliteit.
  • Het is belangrijk dat de cliënt bereid is om te kijken naar zijn mogelijk eigen aandeel in het in stand houden van de klacht.
privacyverklaring